Mijn naam is Manon van 't Hof, ik ben 23 jaar en ik heb zojuist mijn bachelor rechtsgeleerdheid afgerond aan de Universiteit van Utrecht. Mijn interessegebied is het intellectuele eigendomsrecht, dus mijn volgende stap is het volgen van een master in dit rechtsgebied.

De afgelopen 6 weken heb ik met veel plezier stage gelopen bij Van Veen Advocaten. Al geruime tijd had ik de wens om stage te lopen bij een advocatenkantoor. Toen ik vervolgens op de bedrijvendag van mijn studievereniging in aanraking kwam met Van Veen Advocaten, wist ik dat dit het kantoor was waar ik graag als student-stagiaire aan de slag wilde. Ik voelde tijdens het gesprek op de bedrijvendag al direct dat de sfeer van het kantoor mij erg aansprak en dat je als student-stagiair echt de mogelijkheid krijgt om kennis te maken met de advocatuur. Dit was voor mij een reden om gelijk te solliciteren.

Op de eerste dag van mijn stage werd ik door iedereen met open armen ontvangen. Eén advocaat vroeg direct of ik de volgende dag mee wilde naar een zitting, een andere advocaat nam mij mee naar een bespreking en ik kreeg van een advocaat-stagiair uitleg hoe ik overzichtelijk een juridisch advies kon opstellen. Diezelfde dag ben ik ook begonnen met het uitzoeken van een vraag van een cliënt die zojuist binnengekomen was bij één van de advocaten. Mijn bevindingen heb ik voorgelegd aan de betreffende advocaat. Hierdoor heb ik een realistisch beeld van de praktijk gekregen.

Door het opstellen van conceptstukken voor de advocaten zoals overeenkomsten, brieven en memo's, maar ook door het bijwonen van sectie- en jurisprudentievergaderingen is dit beeld nog duidelijker geworden. Ik kreeg steeds concrete feedback op mijn werk, waardoor ik grote stappen heb gemaakt. Het leukste moment van mijn studentstage was toen ik na lang mijn hoofd te hebben gebroken over een zaak, ik een mogelijkheid zag om een kwestie aan te vechten. Dat geeft echt een tevreden gevoel.

Ik raad iedereen aan om stage te lopen bij Van Veen Advocaten. De mensen binnen het kantoor werken hard, maar iedereen maakt altijd even tijd vrij om jou iets te leren. Als je als student echt wilt ontdekken of de advocatuur bij je past en je bent op zoek naar een kantoor waar een prettige sfeer hangt, dan ben je bij Van Veen Advocaten zeker aan het juiste adres.

Vacatures en kennismaken